Sağlık karnesini 30 yıl sonra aldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2005 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'in Silifke İlçesi'nde, Orman İşletme Müdürlüğü'nde işçi olarak çalışan Mehmet Ali Göktaş, 30 yıl çalışıp emekli olduktan sonra sağlık karnesini çıkarabildi.

Orman İşletme Müdürlüğü'nde 30 yıl önce işçi olarak çalışmaya başlayan ve gözetleme kulesi ile yangın söndürme ekibinde çalıştıktan sonra 3 ay önce emekli olan ve hiç evlenmeyen Göktaş, çalıştığı süre içerisinde hiç hastaneye gitmediğini ve bu nedenle de sağlık karnesi çıkarmadığını söyledi. Göktaş'ın sağlık karnesi ise, emekli olduktan sonra üye olmak için müracaat ettiği Orman İşleri Dayanışma ve Eğitim Derneği'nin Silifke Temsilcisi Turgay Ateş'in girişimiyle çıkartıldı.

Çalıştığı süre zarfında önemli bir rahatsızlığı olmadığı ve hastaneye gitmediği için sağlık karnesi çıkarma gereği duymadığını söyleyen Göktaş, "Çalıştığım süre zarfında hastaneye gidecek önemli bir rahatsızlığım olmadı. Bazen küçük rahatsızlıklarım, ağrım oldu. Onu da 'acı yavşan' dediğimiz doğal bitkiyi kaynatıp içerek geçirdim. Emekli olduktan sonra Orman İşleri Dayanışma ve Eğitim Derneği'ne üye olmak için müracaat ettim ve derneğin Silifke Temsilcisi Turgay Ateş'in aracılığıyla ilk defa sağlık karnesini çıkardım" dedi.

Orman İşleri Dayanışma ve Eğitim Derneği Silifke Temsilcisi Turgay Ateş ise, "Mehmet Ali Bey derneğimize üye olmak için müracaat etti. Biz de dernek olarak üyelerimizin bütün sorunları ile yakinen ilgileniyoruz. Ancak Mehmet Bey'in çalıştığı süre içerisinde sağlık karnesi çıkarmadığını duyduğumuzda çok şaşırdık. Çalıştığı süre zarfında neden sağlık karnesi çıkarmadığını sorduğumuzda, önemli bir rahatsızlığı olmadığını, bu nedenle hiç hastaneye gitmediği için sağlık karnesi çıkarmadığını söyledi. Biz de sağlık karnesinin ne kadar gerekli olduğunu söyleyip gerekli belgeleri hazırladıktan sonra sağlık karnesini çıkarmasını sağladık" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber